Tabanca Kılıfı Tavsiye

11-07-2022 12:41
Tabanca Kılıfı Tavsiye

Tabanca Kılıfı Tavsiye: Kullanımı Pratik 6 Kılıf Modeli

 

Sıklıkla özel ekipmanlar olarak karşımıza çıkan silah kılıfları; asker, polis, jandarma, özel güvenlik gibi mesleklerde çalışanlar için önemli ürünlerdir. Bunun yanında, kamp ve avcılıkla ilgilenenler de bu kılıflara ihtiyaç duyabilir. Kullanım şekli farklı vücut bölgesine göre değişen kılıfların çeşitli modelleri bulunur. Eğer sivilde silah taşıma kılıfları ile ilgili bilgi almak istiyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


İlk tabanca kılıfı modeli olarak korse tabanca kılıfını bilmek gerekir. Korse tabanca kılıfı, üç bölgeden oluşmaktadır. Burada silahınızı koyabilmeniz için bir bölge vardır. Aynı zamanda diğer kısma da bıçak koyabilirsiniz. Buna ek olarak, telefonunuzun sığabileceği bir bölgede mevcuttur. Tüm bunları ayarlayarak korse silah kılıfını kullanabilirsiniz. Yapışkan ve sağlam yapısıyla korse kılıf, tamamen beli sarar. Bu nedenle kullanımı da oldukça kolaydır. Üstüne bir hırka veya yelek giyildiğinde silah belli olmaz. Özellikle polislerin çok sık tercih ettiği bir üründür. Yine, av sporlarıyla ilgilenenler de rahat hareket edebildiği için korse silah kılıflarını sıkça kullanır.


Silah Kılıfı Kullanım Şekilleri


Silah kılıflarını, belde, bacakta ve koltuk altında kullanabilirsiniz. Hayatınızda hangi kullanım yöntemi size daha uygunsa onu tercih etmelisiniz. Genellikle kemere takılabilen kılıfların daha rahat olduğu düşünülür. Ancak koltuk altı silah kılıfı modelleri de sıkça tercih edilen modeller arasında yer alır. Silah kılıflarını ise aşağıdaki maddelere dikkat ederek kullanmanız önem arz eder:

 

  • Ani olarak silah çekimlerine uygun kılıfları tercih etmelisiniz.
  • Silahınızı kullandığınız elinize göre dizayn edilmiş kılıflarla daha rahat edersiniz.
  • Belde kullanmayı düşündüğünüz kılıfları, bol bir gömlek veya ceket kullanarak kamufle edebilirsiniz.
  • Silahınızın burnunun ucu görünmeyecek, dikkatli bir şekilde silahınızı kılıfa yerleştirmelisiniz.
  • Görünürde bir potluk oluşturmasını istemiyorsanız pantolon içi modelleri de tercih edebilirsiniz.
 

Kolay Kullanılabilen 6 Kılıf Modeli


Korse kılıfların yanı sıra daha pek çok silah kılıfı vardır. Size uygun olan kılıfı seçerek rahat hissedebilirsiniz. Öne çıka en kullanışlı 6 kılıfı ise aşağıdaki şekilde sıralamamız mümkündür:

 

  • Bacak Tabanca Kılıfı
  • Spor Maşalı Tabanca İç Kılıfı
  • Kelebek Belt Tabanca Kılıfı
  • Neopren Esnek Tabanca Kılıfı
  • Koltuk Altı Yelek Tabanca Kılıfı
  • Deri Maşalı Tabanca Kılıfı
 

İmperteks Bacak Tabanca Kılıfı

 

Bacak tabanca kılıfı modeli kolaylıkla silahınızı yerleştirebileceğiniz bir modeldir. Silahınızı koyduktan sonra rahat bir şekilde bacağınıza takabileceğiniz bir kılıftır. Bunun için kılıfı ilk olarak belinize sabitlersiniz. Daha sonra ise bacağınızın üst kısmında kılıfı birleştirirsiniz. Özellikle avcıların tercih ettiği konforlu bir kılıf olarak bilinir.


Spor Maşalı Tabanca İç Kılıfı


Spor maşalı tabanca kılıfı, silahınıza özel olarak tasarlanmıştır. Kolay bir şekilde silahınızı yerleştirdikten sonra kılıfı kemerinize takabilirsiniz ve kullanmanız gerektiği zaman silah, rahatlıkla kılıftan çıkar. Pratik kullanımından dolayı polis, özel güvenlik gibi mesleklerde çalışanların sıkça tercih ettiği kılıflardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.


İmperteks Kelebek Belt Tabanca Kılıfı

 

Kelebek tabanca kılıfları, tam ve yarı kelebek olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki modelde de silahınız tam bir şekilde kılıfa oturur. Aynı zamanda kemerinize takarak kullanırsınız. Bunun için kılıfın üzerinde kemerinize takabileceğiniz iki adet bölge bulunmaktadır. Ayrıca kolay yerleştirildiği gibi kullanılması gerektiğinde ise tabanca rahat bir şekilde yerinden çıkartılır.


Neopren Esnek Tabanca Kılıfı

 

Neopren esnek tabanca kılıfı silahınıza özel üretilmiş başka bir kılıf modelidir. Bu modelin de kemere takılabilmesi için özel bir bölmesi vardır. Böylece rahat ve konforlu bir kullanıma sahiptir. Cırt cırtlı kapağı sayesinde silahınızı güvenli bir şekilde taşırsınız. Ayrıca çok büyük modeller hariç olmak üzere birçok silah için uygundur.

 

Koltuk Altı Yelek Tabanca Kılıfı

 

Koltuk altı yelek tabanca kılıfı, yumuşak bir yapıdadır. Sağ ve sol elini rahat kullananlara göre silahın takılacağı yön değişiklik gösterir. Kola takıldıktan sonra lastik kısmı diğer kola geçirilir. Ardından ise arka kısma takılır. Bu modelde kemer ve pantolonlara tutturulabilecek kıskaçlar bulunur. Silah, kendi bölgesine özel olan yere kolayca yerleştirilir.


Deri Maşalı Tabanca Kılıfı


Kolay bir şekilde çekilen özelliğe sahip bir modeldir. Rahat bir kullanımı vardır ve silahınız tam olarak oturur. Çıtlı bir model olabildiği gibi cırt cırtlısı da mevcuttur. Aynı zamanda namlu ağzı, tamamen kapalıdır. Maşa yardımıyla bel içinde rahatlıkla taşınması sağlanabilir. Yine, ter geçirmez özellikte olduğu için rahatsız hissetmenizi engeller.


Tabanca Kılıfı Kullanmanın Avantajları


Silah kılıfları sadece aksesuar olarak nitelendirilmemelidir. Her şeyden önce can güvenliğini sağlamak açısından kılıf kullanımı çok önemlidir. Bu nedenden dolayı rahat edeceğiniz bir silah kılıfı aldığınızda çok fazla avantaja sahip olursunuz. Zaman içinde hangi kılıfın size daha rahat olduğunu da öğreneceksiniz. Silah kılıfı kullanmanın avantajları ise aşağıdaki şekilde sıralanabilir:


  • Herhangi bir nedenden dolayı yaşanabilecek talihsizlikler önlenir.
  • Silahınızın kuru kalmasını sağlar.
  • Hava alan ve nemi hapsetmeyen kılıf modelleri, namlu içerisinde oluşacak nemi ortadan kaldırır. Böylece silahınız terlediğinizde işlevini yitirmez.
  • Doğru bir kılıfla silahınızın paslanmasının da önüne geçebilirsiniz.

 

Hangi Silah Kılıfı Modeli Daha Çok Tercih Edilir?

 

 

Vücudunuzun yapısına göre silah kılıfı kullanımı değişiklik gösterir. Aynı zamanda görünüşüne göre de kendi isteğinize uygun kılıf modelleri bulabilirsiniz. Burada önemli olan hangi alanda kılıfı kullanmanız gerektiğidir. Bunu göz önüne aldığınızda çok daha pratik bir kılıfa sahip olabilirsiniz. Yine, bulunduğunuz sektöre göre giymiş olduğunuz kıyafetleri göz önüne alarak seçim yapabilirsiniz.

 

Bulunduğunuz ortama göre kılıf modeli de seçmeniz gerekir. Örneğin, suyun bulunduğu bölgelerde imperteks kılıflar daha fazla tercih edilir. Çünkü bu modeller, suya dayanıklı bir yapıya sahiptir ve silahın korunmasını göz önüne aldığınızda tercihiniz deri kılıflardan yana olabilir. Böylece silahınızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.


Tabanca Kılıfı Fiyatları


Mesleğinizden dolayı tabanca kılıfına ihtiyacınız olabilir. Böyle durumlarda fiyatlar da sıkça merak edilir. Tabanca kılıfı fiyatları, bazı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bunlardan ilki kalite farkından kaynaklanmaktadır. Ancak unutmayın ki tabanca kılıfı, sadece bir aksesuar değildir, sizi koruyacak olan önemli bir eşyadır. Bu yüzden yapılan materyalin kalitesi, çok mühimdir.


Diğer bir faktörde alacağınız kılıfın modelidir. Her modelin fiyatı farklı farklıdır. Ancak burada da önemli olan faktör, hangi kılıfla daha rahat hissedeceğinizdir. Bu nedenle rahat hissetmeyeceğiniz bir tabanca kılıfı almamalısınız. Aksi takdirde gerek silahı yerleştirirken gerek kullanırken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Yukarıda sıraladığımız kılıf modellerinden hangisi size uygunsa onu tercih etmenizi öneririz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.