Hatsan BT65 PCP Havalı Tüfek İnceleme

03-09-2022 15:05
Hatsan BT65 PCP Havalı Tüfek İnceleme

BT65 PCP Havalı Tüfek İncelemesi & Tanıtımı


Havalı tüfekler atıcılık alanında kullanılan özel tasarım silahlardır. Bu tarz tüfek tasarımlarında genel itibarıyla atışlar sıkıştırılan bir hava enerjisi ile yapılmaktadır. Bir çeşit havalı silah modeli olan tüfeklerin pek çok farklı modeli mevcuttur. Bunlar arasında yer alan BT65 PCP havalı tüfek modeli, yandan kurmalı olan tüfeklerdendir. Tüfeğe keskin nişancı dizaynı veren elite kundak tasarımı sayesinde pek çok kişi tarafından sıklık ile tercih edilen bir modeldir.


 

Diğer havalı tüfeklere göre kompresör ya da el pompaları yardımı ile önceden rahatlıkla hava dolumu yapılabilmektedir. Bu aşamada PCP’ye hava dolum tüpü ile bir aktarım gerçekleştirilir. Pratik bir kullanıma sahip olan BT65 PCP havalı tüfek, aynı zamanda farklı doğa sporlarında da öne çıkan bir havalı tüfektir.

hatsan bt65 pcp 

BT65 PCP Özellikleri


Doğa sporları yapmayı sevenlerin en sık tercih ettiği havalı tüfek modellerinden bir tanesi olan BT65, birçok ayırt edici özelliğe sahiptir. Bunlardan bazıları;


  • 10 atış şarjörü,
  • Yan mavzer mekanizması,
  • Kuru hava tüpü,
  • Çelik namlu olarak sıralanabilir.
 

Aynı zamanda BT65’in hassasiyeti de yiv set çekilmiştir. Namlusunun ucunda ½” UNF kapağı bulunan havalı tüfek pek çok farklı amaca yönelik doğada kullanılan silahlardandır. Hem sağ hem de sol el ile kullanıma uygun olan BT65, ergonomik bir tasarıma sahip olup montecarlo yanaklı bir yapıda dizayn edilmiştir. Bu nedenle havalı tüfekler arasında pratik kullanımı ile dikkat çeken bir görünüme sahiptir.


  • Yükseklik ayarının yapılabildiği yanak ve omuz kısmında oturma açısı ile pek çok farklı kısımda ayarlama yapılabilen bir çeşittir:
  • Elastik dipçiği ile 25 / 6. 35 kalibrede olan 9 atışa sahip bir tasarımdır.
  • Kalibresi 4.5 mm olan tüfeğin maksimum çıkış hızı 380 m/s - 1250 FPS değerindedir.
  • Ayrıca 5.5 kalibrede ise çıkış hızı 360 m/s - 1180 FPS aralığındadır.
  • BT65 PCP havalı tüfek kalibre olarak 6.35 değerinde iken ise maksimum çıkışındaki hız 330 m/s olup 1090 FPS'ye sahiptir.
 

 

Cezbedici tasarımı ve ayırt edici özellikleri ile BT65 PCP havalı tüfek pek çok farklı alanda ve sporda kullanıma uygun bir tüfek olarak satışa sunulmaktadır.

 

BT65 Kullanım Alanları


BT65’in kullanım alanı oldukça geniş bir kategoride incelenmektedir. Fakat bu alanlardan önce tüfeğin nasıl bir yapıda olduğunu ve genel itibarıyla özelliklerini bilmek gerekir. Bu noktada havalı tüfeklerin yapısı sıkıştırılmış bir havada oluşmaktadır. Dolayısıyla çıkardığı saçmanın gücü oldukça kuvvetlidir.

 

Dikkatli kullanılması gereken havalı tüfekler genellikle profesyoneller tarafından tercih edilmektedir. Profesyonel bir şekilde havalı tabanca kullanan kişiler için ise pek çok farklı alan mevcuttur. Örneğin tüfek yaylı ise atıcılık yarışmaları için ideal bir kullanıma sahiptir. Fakat kamp esnasında korunma için tercih edilecek ise BT65 PCP havalı tüfek bu açıdan uygun bir tasarımdadır.


Havalı tüfekler arasında karbondioksitli silahlar da yer almaktadır. Bu tasarımlar genel olarak BT65 modelinden farklı olup çoğunlukla atıcılık antrenmanlarında kullanılmaktadır. Bununla birlikte BT65 PCP havalı tüfek modeli ise manuel emniyet sistemi ile atıcılık eğitimlerinde de tercih edilir.

 

BT65 PCP Genel Yapısı


Hatsan'ın tüfeklerinden biri olan bu model hem estetik hem de güçlü bir yapıya sahiptir. Tüfeğin çapı 5.5 mm olarak üretilmiştir. Özellikle 5.5 mm olması ile öne çıkan havalı silah, kullanıcıların da ekseriyetle tercih ettiği seçenekler arasında yer almaktadır. Bahsedilen teknik özelliklerine ek olarak tüp basıncı gibi belirleyici farkları da incelendiğinde görüleceği üzere:

hatsan bt65 pcp

  • 10 saçma almaktadır.
  • Tüp 200W basınca sahiptir.
  • 4.1 kg ağırlığa sahiptir.
  • Uzunluğu 108 cm’dir.
  • Alt kısmına ayak takarak atış yapılmaya uygundur.
  • Masa üzerinde atış kullanımı için ideal bir yapıdadır.
 

Bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda ise hedef atış çalışmalarına uygun olduğu anlaşılabilir. Tüfeğin kullanımı bu nedenle atış talimlerinde pratik yapabilmek için uygundur. Hem profesyonellerin hem de yeni başlayanların rahatlıkla kullanabileceği, ergonomik ve konforlu bir yapısı mevcuttur. Uygun fiyat garantisi, olumlu kullanıcı deneyimi ve performansı sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Ayarlanabilir Gez Tasarımı Nedir?


BT65 PCP havalı tüfekincelemesinde öne çıkan maddelerden bir tanesi de ayarlanabilir gez tasarımıdır. Bu noktada öncelikli olarak gez ve arpacık sistemini tanımak gerekmektedir. Gez / arpacık tabanca ve tüfeklerdeki isabet oranını artıran yapılardır. Gez, atıcı gözüne yakın olan ve genellikle V ya da U / Çember şeklindeki tasarımlar ile bilinmektedir. Arpacık kısmı ise silahın namlusundaki uca yakın olan dik parçadır.

 

BT65’te ise gez kısmı ayarlanabilir bir yapıdadır. Dolayısıyla bu özellik isabet oranını artırabilmek adına oldukça faydalıdır. Aynı zamanda fiber – optik arpacığı da ayarlanan bir yapıya sahiptir. Manuel bir tasarım olan BT65 sıklık ile tercih edilen ve pratik kullanımı ile dikkat çeken bir havalı silahtır. Güvenli kullanımı, ayarlanabilir parçaları ve üstün performansı ile bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye edilmektedir.

 

 

BT65 PCP Kullanım Talimatları


BT65 PCP kullanım olarak basıncı azaldığında hız alan bir yapıdadır. Dolayısıyla atış öncesi bu kritere dikkat edilmesi gerekmektedir. Kurmalı bir şarjör ve hıza sahip olan tüfeğin farklı kundak çeşitleri de mevcuttur. Kullanım öncesi mevcut tasarımda yer alan tüm detaylar incelenerek eyleme geçilmesi tavsiye edilmektedir.

 

Profesyonellerin tercih ettiği kadar atış talimlerinde gelişim göstermek isteyenlerin de satın aldığı BT65 PCP havalı tüfek kesinlikle boş alanlarda kullanılmalıdır. Bu noktada dikkatli bir kullanım gerektiren silah, avantajı fiyat aralığı ve kullanıcı memnuniyeti ile sık sık tercih edilmektedir. Maliyetten kurtaran, boş atışların vazgeçilmez tasarımı olan bu silahta tetik çekme kuvveti de 3.7 lbs yapılandırılmıştır. Dolayısıyla kullanım öncesi bu kriter de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.