Biber Gazı Taşımak Yasal Mı?

21-07-2022 10:08
Biber Gazı Taşımak Yasal Mı?

Biber Gazı Taşımak Suç Mu? Biber Gazı Kullanmanın Cezası Var Mı?

 

Biber gazı, genelde dünyanın en acısı olan Şili biberinden üretilmektedir. Verdiği büyük etkiden dolayı da özellikle güvenlik önlemi almak isteyen kadınların yanında taşıdığı bir maddedir. Küçük ama tehlikelere karşı oldukça etkili olan madde için "Biber gazı taşımak suç mu?” sorusu sıkça sorulmaktadır. Biber gazının yanınızda bulunmasının suç olup olmadığından önce etkisinden bahsetmemiz gerekir.

 

Biber Gazı Etkileri Nelerdir?

Biber gazı, genel olarak belirli durumlar karşısında kişinin kendisini korumak için kullandığı bir maddedir. Özellikle kadınların tacizlere karşı korunmak amacıyla yanında taşıdığı görülür. Çünkü verdiği etkiden dolayı kişiyi uzaklaştırır ve geçici bir süre tehlike ortadan kalkmış olur. Biber gazının sıkılan kişiye karşı etkileri ise aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

  • Gözlerde yaşarmaya neden olduğu gibi yanma ve ağrı yapar. Ayrıca geçici olarak kişiyi kör de edebilmektedir.
  • Deri üzerinde yanmaya neden olur ve deriyi tahriş edebilir.
  • Solunum yollarında sıkışıklık hissi yaratır ve KOAH, astım gibi hastaların solunum yetmezliği yaşamasına da neden olabilmektedir.
  • Kişinin tansiyonun yükselmesine etki edebilmektedir.
  • Yoğun biber gazına maruz kalan kişilerde bulantı, kusma gibi eğilimler de görülebilir.

 

Tüm bunların yanında biber gazına yoğun şekilde maruz kalmak, istenemeyen durumlara sebep olabilir. Gebe kadınlarda ise düşük ve erken doğum sorununu yaşatabilir. Fakat genelde kişiye az miktarda sıkıldığında biber gazının etkisi yarım saat içinde geçer. Peki, biber gazı yasal mı?

 

Biber Gazı Taşımak Yasal mı?

 

Hayattaki tehlikelere karşı biber gazı taşımak gibi bir düşünceniz varsa yasal olup olmadığına dair araştırma yapmanız normaldir. Özellikle de sokaklarda kendini güvensiz hisseden kadınlardansanız, biber gazı alarak kendinizi yasal bir şekilde korumak istiyor olabilirsiniz. Bu noktada biber gazı taşımanın suç olup olmadığıyla alakalı bir kanunun olmadığını dile getirebiliriz.

 

Ancak biber gazı ile yaralama suçu, Türkiye’de silahla işlenmiş bir suçla aynı görülür. Haksız yere kullandığınız zaman bir kişinin canına kast etmiş sayılırsınız. Karşısında biber gazını kullandığınız kişi, istenmeyen bir durum yaşarsa hapis cezası da vardır. Buna ek olarak, biber gazını nasıl kullandığınız da bu noktada önem taşır. Yani, gerçekten zaruri durumlar olmadıkça kullanılması yasaktır.

 

Kanunlar öne alındığında ise zaruri durumlarda biber gazı taşımakla alakalı herhangi bir suç düzenlemesi yoktur. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi tehlike altında olmadığınız müddetçe yasal olarak sıkıntı yaşamanız büyük bir olasılık olarak görülür. Eğer dorğu şekilde biber gazı kullanabileceğinizi düşünüyorsanız bu ürünü firmamızdan satın alabilirsiniz.

 

Biber Gazı Taşımanın Cezası Var mı?

 

Biber gazı taşımanın kanunlar önünde herhangi bir cezası yoktur. Ancak gerekmediği anlarda kullanırsanız ve karşınızdaki kişi büyük bir zarar görürse 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilebilir. Ayrıca para cezasına da çarptırılabilirsiniz. Bu nedenle zor durumda kalan kişilerin biber gazını dikkatli şekilde kullanması gerekir.

 

Ancak kadınların birçoğu yaşadıkları durumlardan dolayı biber gazını mecburen taşımaktadır. Çünkü tacize uğrama ihtimali en yüksek olan kişiler kadınlardır. Bu nedenle kendilerini korumak için temin ettikleri biber gazını taşımak isterler. Ya internetten alırlar ya da bazı pasajlardan. Ancak bu ürünlerin gerçek biber gazı olup olmadığı konusunda çeşitli düşünceler vardır. Dolayısı ile gerçek biber gazı edinebilmek için güvenilir bir firmayı tercih etmek de önemlidir. Bu noktada herhangi bir endişeye kapılmadan firmamızdan alışveriş yapabilirsiniz.

 

Biber gazının etki süresi, en az yarım saattir ve gözlerde yanmaya sebep olmaktadır. Peki, kadınların kendini koruması için araştırılan bir diğer soruya cevap verelim: Kadınların biber gazı taşıması yasak mı?

 

Kadınların Biber Gazı Taşıması Yasak mı?

 

Kadın cinayetlerinin ve tacizlerinin fazla olmasından dolayı ülkemizdeki kadınlar, kendilerini korumak için çeşitli yollara başvurmaktadırlar. Bunlardan biri de biber gazı alarak gittikleri yerlerde tehlikelerle mücadele etmektir. Kanun hükmünde biber gazını taşımanın herhangi bir suçu olmasa da biber gazından kaynaklanan kötü sonuçlara ceza verilir.

 

Kadınların kendini koruması için aldığı biber gazında da bu durum geçerlidir. Ancak taciz, gasp gibi olaylara karşılaşırsanız, biber gazı kullanmanız gerekebilir. Böyle durumlarda biber gazını kullanmanız artık zorunludur. Kullandığınız kişi, zarar görürse kendinizi savunduğunuz ortaya çıktığı takdirde ceza almazsınız.

 

Yani, ülkemizde biber gazını kullanmak için verilecek cezalar, olaylara karşı değişiklik gösterebilmektedir. Çünkü özellikle kadınlar, çok zor durumda kaldıkları zaman biber gazı kullanmak durumunda kalabilirler. Ayrıca biber gazı kullanım yönetmeliği de bilinmelidir ve buna göre hareket edilmelidir. Aksi takdirde biber gazı, çok büyük sıkıntılara da sebep olabilir.

 

Biber Gazı Nerelerde Satılır?

 

Biber gazını kendinizi korumak için almak isteyebilirsiniz. Bu durumda nerelerde biber gazı satıldığına dair iyi bir araştırma yapmalısınız. Çünkü piyasada bazı kişiler, biber gazı yerine kimyasal ürünler satmaktadır. Çoğu zaman da bu kimyasallar, herhangi bir şekilde etki etmeyebilir. Bu nedenle güvenilir mağazalardan alışveriş yapmanız, kendinizi korumak için çok önemlidir. Aşağıdaki önerileri dikkate alarak biber gazı alacağınız yeri seçebilirsiniz.

 

  • Satılan ürünün içeriğini görebilmelisiniz.
  • Üründe yabancı kimyasallar yerine biber kullanıldığını tespit etmelisiniz.
  • Piyasanın geneline kıyasla fazla para isteyen firmalardan uzak durmalısınız.

 

Tabii ki, biber gazı alacağınız yeri iyi bilmek daha doğru olacaktır. Diğer türlü kendinizi korumak için aldığınız gazın hiçbir etkisi olmaz. Ayrıca biber gazının yanında göz yaşartıcı spreyleri de satın alabilirsiniz. Bunlar, genel olarak biber gazlarına göre çok daha uygun fiyatlı olmaktadır. Ancak gerçek bir biber gazının etkisi çok daha fazla olur ve kesin koruyuculuğunun olduğunu söylemek mümkündür. Bu kriterlere uyum sağlayan biber gazını firmamızdan güvenle satın alabilir, zor anlarda kendinizi koruyabilirsiniz.

 

Biber Gazı Fiyatları

 

Biber gazı fiyatları, çeşitli faktörler göz önüne alınarak belirlenmektedir. Bunda marka ve kalite oldukça büyük etki eder. Çünkü her biber gazı markası, farklı şekilde üretilmiş olabilir. Ancak ülkemizde tamamen yasal olmayan biber gazı için kişiye direkt zarar vermeyenler tercih edilmelidir. Ayrıca biber gazının etki süresinin de çok uzun olmaması gerekmektedir.

 

Firmamız Kolay Av ile alacağınız biber gazı, oldukça etkilidir ve doğal biberden üretilmiştir. Bu nedenle sadece tehlike anında sizi korumaya yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sıktığınız kişiye karşı büyük bir hasar bırakmaz. Uygun fiyatlı olmasıyla da kendinizi korumak için çok fazla para harcamak durumunda kalmazsınız ve etkili sonuç alırsınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.